Info servis

U Zagrebu otvoren prvi Apple Store dućan u Hrvatskoj

Zagrebačka tvrtka PowerCom 2000. otvorila je danas u Zagrebu prvi Apple Store dućan u Hrvatskoj, u kojem se na jednom mjestu mogu vidjeti i isprobati svi proizvodi (računala i monitori) iz prodajnog programa američke kompanije Apple.

Otvarajući dućan, koji je uređen po standardima sličnih Apple dućana u svijetu, direktorica tvrtke PowerCom 2000. Sanda Car Andrijević kazala je da je to jedini takav dućan ne samo u Hrvatskoj nego i u čitavoj regiji. Izrazila je nadu da će to pridonijeti boljem upoznavanju hrvatskih malih korisnika s proizvodima te kompanije kao i povećati prodaju istih.

Tvrtka PowerCom 2000., koja od 2000. godine posluje u sklopu poslovne grupe PowerCom sistemi, distributer je Apple i ostalih proizvoda za Hrvatsku.

PowerCom sistemi su pak u većinskom vlasništvu međunarodnog Holdinga MDS, sa sjedištem u Parizu, a koji ima oko 40-ak tvrtki u Europi, na Bliskom Istoku i Africi.

Grupa PowerCom sistemi, po riječima direktora Drage Gajskog, u ovoj je godini ostvarila 15 posto veću prodaju navedenih proizvoda u Hrvatskoj u odnosu na lani, a sličan postotak porasta ove je godine ostvarila i sa oko 15 milijuna ukupnih prihoda.

Godišnje ta tvrtka u Hrvatskoj proda oko 1.500 računala Apple, a kupci su, kako se čulo, većinom profesionalci i tvrtke koje se bave izdavaštvom, grafikom, dizajnerstvom te filmskim snimanjima.

Hina