Info servis

Hrvatska turistička ponuda idućeg tjedna na sajmovima u Tel Avivu i Muenchenu

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) idućeg će tjedna promovirati hrvatski turizam na dva međunarodna turistička sajma - u Tel Avivu i Muenchenu, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Jedan od najznačajnijih turističkih sajmova Njemačke i Europe, muenchenski CBR 2002. održava se od 16. do 24. veljače, a za Hrvatsku je posebno značajan budući su Bavarci godinama naši najvjerniji gosti. Na površini od 77 tisuća četvornih metara trurističku ponudu predstavit će 1.070 izlagača iz cijeloga svijeta.

HTZ će u suradnji sa predstavnicima Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Istarske, Zadarske i Šibenske županije nastupiti na tri štanda. Na jednom će prvi put biti predstavljena ronilačka ponuda Hrvatske, na drugom nautika, a treći štand je tzv. centralni (veličine 504 metara četvornih) na kojem će se svakodnevno održavati poslovni susreti, eno-gastro prezentacije te drugi programi. Na dan otvaranja sajma, 16. veljače, predviđena je i službena hrvatska konferencija za novinare, a 22. veljače je Dan Hrvatske na sajmu u Muenchenu.

Na sajmu IMTM 2002. koji se od 11. do 13. veljače održava u Tel Avivu prvenstveno se predstavljaju mediteranske zemlje, a na 3.500 četvornih metara nastupit će 290 izlagača. Sajam je otvoren za poslovne posjetitelje i široku publiku, a HTZ izlaže na štandu veličine 50 četvornih metara.



Hina