Info servis

Volksbank otvorila novu poslovnicu u Zagrebu

Volksbank d.d. otvorila je svoju drugu zagrebačku poslovnicu, ukupno sedmu poslovnicu u Hrvatskoj, a čelnici banke na današnjoj su konferenciji za novinare najavili za iduću godinu otvaranje još dviju poslovnica u Zagrebu te jedne u Zadru.

Osim širenja poslovne mreže, predstavljeni su i polugodišnji rezultati poslovanja te banke, koja u Hrvatskoj posluje pet godina, a trenutno zauzima, kako sami kažu, oko 1,1 posto hrvatskog bankovnog tržišta.

Aktiva Volksbanke krajem lipnja iznosila je 1,6 milijardi kuna, što je 44 posto više nego krajem istog mjeseca prošle godine, depoziti klijenata povećani su 80-tak posto, na 828,5 milijuna kuna, iznos odobrenih kredita povećan je 17 posto, na 562,17 milijuna kuna, dok je neto dobit na kraju tog razdoblja iznosila 9,6 milijuna kuna.

Povećanje štednje te kreditnih aktivnosti, članica Uprave Andrea Kovacs očekuje nakon uvođenja novih proizvoda i poboljšanja uvjeta kreditiranja. Istaknula je da je smanjena kamatna stopa na nenamjenske i namjenske kredite, uz mogućnost daljnjeg snižavanja za vlasnike tekućih računa u Volksbanci, a nedavno su uvedeni i namjenski i nenamjenski krediti bez jamaca. Također, uvedeni su i stambeni krediti s godišnjom kamatnom stopom od 7,25 do 8,75 posto, na rok otplate do 20 godina, rekla je Kovacs.

Do 2005. godine u Volksbanci planiraju držati 5 posto hrvatskog tržišta, a to kane postići bilo organskim rastom bilo kupnjom druge banke. Kao osnovna ciljna skupina klijenata Volksbanke i dalje će biti malo i srednje poduzetništvo te obrništvo, gdje u tom segmentu drže 10 posto tržišta, a planiraju udvostručenje tog udjela.

Predsjednik Nadzornog odbora Volksbanke Klaus Thalhammer najavio je i razmatranje mogućnosti kroz idućih godinu dana, da i sami klijenti banke steknu određene vlasničke udjele u banci, po uzoru na zadružno vlasništvo.

Hina