Info servis

Idućeg tjedna predstavljanje hrvatskog turizma na londonskoj turističkoj burzi

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) idućeg će tjedna predstaviti hrvatsku turističku ponudu na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova/burzi 23. WTM-u (World Travel Market) koji se od 11. do 14. studenoga održava u Londonu.

S obzirom na termin održavanja londonski WTM ujedno otvara i sezonu međunarodnih turističkih sajmova te je i pokazatelj prvih procjena iduće turističke sezone.

WTM 2002. je i tim značajniji jer će, kako se očekuje, sumirati rezultate svjetske turističke industrije u proteklih godinu dana koja je, zbog terorističkih napada u svijetu, poplava i gospodarske recesije u Europi, ocijenjena najtežom godinom u povijesti industrije putovanja.

Ovogodišnji izložbeni prostor WTM-a povećan je 10 posto u odnosu na prošlu godine, sajam je preseljen i u novi, veći prostor, a na ukupnih 36.210 četvornih metara svoje će turističke potencijale predstaviti više od pet tisuća izlagača iz 180 zemalja svijeta, među kojima i Hrvatska.

Izlagači su iz svih segmenata turističkog gospodarstva, od putničkih agencija, touroperatera, hotelskih kuća do avio kompanija i pratećih djelatnosti. WTM je poslovni sajam ("trade only"), na kojem su prva dva dana rezervirana za poslovne razgovore, sklapanje ugovora te susrete turističkih ministara, direktora i managera, dok je zadnja dva dana sajam otvoren za ostale poslovne posjetitelje iz turističke branše.

HTZ ove godine na WTM-u nastupa na štandu od 306 četvornih metara, na kojemu će se uz poslovne razgovore sa britanskim touroperaterima, svakodnevno odvijati i eno-gastronomske prezentacije. U sklopu nastupa Hrvatske na WTM-u, 12. studenoga, predviđena je i press konferencija ministrice turizma Pave Župan Rusković, najavili su iz HTZ-a.

Hina