Info servis

HTcronet od danas nudi GPRS roaming u 6 europskih zemalja

HTcronet, mobilna mreža Hrvatskog telekoma (HT), od danas korisnicima GPRS usluge (brži pristup Internetu preko mobilnih uređaja) nudi mogućnost GPRS roaminga sa pet europskih zemalja - Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Mađarskoj i Poljskoj.

Korištenje GPRS usluge i u inozemstvu HTcronet-ovim korisnicima omogućeno je temeljem potpisivanja partnerskih ugovora sa operaterima iz navedenih pet zemalja, a koji posluju u sklopu T-Mobile International-a odnosno operatera mobilne telefonije pod okriljem Deutsche Telekoma (DT). Riječ je o operaterima T-Mobile Austrija, T-Mobile Njemačka, T-Mobile Češka, Westel Mađarska te ERA Poljska.

Uz navedene, GPRS roaming moguć je i u Sloveniji, preko GSM operatera Mobitel d.d., s kojim je HTcronet potpisao i prvi takav ugovor još u veljači ove godine.

GPRS usluga, osim bržeg i kvalitetnijeg pristupa Internetu preko mobilnih uređaja korisnicima omogućuje i brži pristup serveru pojedine kompanije što je posebno važno za poslovne korisnike.

Iz HTcroneta napominju da će korištenje GPRS roaminga u pet zemalja do 1. studenoga biti besplatno, dok za Sloveniju vrijede utvrđene tarife.



Hina