Info servis

Fižulić otkazao posjet Americi zbog "novonastalih političkih okolnosti u RH"

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koje je trebao voditi ministar gospodarstva Goranko Fižulić otkazalo je posjet SAD-u od 9. do 15. veljače zbog, kako je priopćeno iz Ministarstva gospodarstva, "novonastalih političkih okolnosti u Republici Hrvatskoj".

Na dodatni upit za pojašnjenjem navedenog razloga otkazivanja posjeta SAD-u, iz Ministarstva gospodarstva nisu željeli podrobnije objasniti što se se misli pod formulacijom o "novonastalim političkim okolnostima u Hrvatskoj".

No, iz svega se može pretpostaviti da je riječ o novonastalim okolnostima nakon izbora Dražena Budiše za predsjednika HSLS-a i najave mogućih promjena ministara iz redova HSLS-a, stranke iz koje dolazi i ministar Fižulić.

Inače, tijekom posjeta SAD-u, koji je pripreman od studenog prošle godine, izaslanstvo je trebalo posjetiti New York, Washington i Los Angeles. U New Yorku je trebala biti održana prezentacija hrvatskog gospodarstva i mogućnosti ulaganja u našu zemlju za američke institucionalne ulagače. U Washingtonu je trebala biti održana Hrvatska energetska konferencija na kojoj su trebali biti predstavljeni planovi hrvatske Vlade u privatizaciji energetskih tvrtki - Ine, HEP-a i JANAF-a. TAkođer su bili predviđeni i susreti predstavnika američkih energetskih tvrtki, predstavnika hrvatske Vlade, predstavnika američkih ministarstava trgovine i energetike, kao i potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatske banke za obnovu i razvoj i američke Ex-Im banke. U Los Angelesu je bila predviđena prezentacija za poslovne ljude hrvatskog podrijetla i američke partnere, priopćeno je iz Ministarstva.

Hina