Info servis

Microsoft Hrvatska u 2002. ostvario rast u svim segmentima IT tržišta

Tvrtka Microsoft Hrvatska poslovnu 2002. završava s rastom koji se mjeri dvoznamenkastim brojkama u gotovo svim segmentima IT tržišta u Hrvatskoj - što uključuje hardver, softver, usluge, komunikacijsku opremu i broj zaposlenih, izjavio je izvršni direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetić.

Majetić je kazao kako je prošlog tjedna u Umagu održan Microsoft Partner Summit, tradicionalni dvodnevni godišnji poslovni skup glavnih direktora i vodećih ljudi hrvatskih informatičkih tvrtki koje su Microsoftovi poslovni partneri.

Na Summitu je istaknuto da se broj tvrtki sa Microsoft Gold Certified Partner statusom povećao s tri na 12 od prošle godine do danas. Većina partnerskih tvrtki bilježi rast mjeren troznamenkastim postocima, a od 20 najvećih to je uspjelo ostvariti čak 14 partnera, kazao je Majetić.

Na skupu su analizirani rezultati protekle poslovne godine, predstavljena vizija razvoja Microsofta, te poslovni planovi i aktivnosti za 2003.

Najuspješnijim pojedincima i tvrtkama dodijeljena su i godišnja priznanja za njihov rad i poslovne rezultate.

Osobom godine koja je natprosječnim radom i rezultatima doprinijela promicanju Microsoftove tehnologije u Hrvatskoj, proglašen je Blerim Sela, direktor marketinga i prodaje tvrtke Perpetuum Mobile.

Za najbolje poslovne rezultate nagrađena je tvrtka SPAN, drugi je Perpetuum Mobile, a treći Eurocomputer Systems (ECS). Najboljim rješenjem zasnovanim na .NET platformi proglašeno je HRnet rješenje tvrtke HRpro, a priznanja su dodijeljena i tvrtkama SoftPro Tetral i ECS, čija su rješenja ušla u najuži izbor na međunarodnim softverskim natjecanjima.

Hina