Info servis

HGK-Komora Zagreb predstavila svoje aktivnosti na Jesenskom velesajmu

Hrvatska gospodarska komora-Komora Zagreb predstavila je danas niz aktivnosti na Jesenskom međunarodnom velesajmu, od 16. do 22. rujna, od zajedničkog izložbenog prostora s kolegama iz Ljubljane i Sarajeva, održavanja okruglih stolova o gospodarskoj suradnji do pokretanja vlastite Internet stranice.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Froelich ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare kao najinteresantnijim zajednički nastup na velesajmu gospodarskih komora Zagreba, Ljubljane i Sarajeva koji će imati zajednički izložbeni prostor u okviru programa CroMoney s ciljem gospodarske promidžbe i pružanja informacija vezanih uz poslovanje i mogućnosti ulaganja.

Najavio je za 20. rujna održavanje okruglog stola i tematske sjednice Gospodarskog vijeća Komore Zagreb pod nazivom "Mogućnost poslovne suradnje gospodarstava Ljubljane, Sarajeva i Zagreba na kojoj očekuju oko stotinjak gospodarstvenika iz tih gradova, sajamskih izlagača, ali i predstavnika gospodarskih komora, ministarstava, te gradskih uprava.

Namjera je da gospodarstvenici nadležnim državnim tijelima iznesu probleme koji se javljaju oko pribavljanja raznih dozvola i certifikata, te oko uvoza i izvoza, rekao je Froelich, dodajući da se želi čuti i koja su gospodarska područja pogodna za daljnje unapređivanje poslovne suradnje.

Komora Zagreb će 19. rujna organizirati i korporacijsku burzu između industrijskih tvrtki Štajerske, Koruške, Zagreba i Zagrebačke županije. Također će organizirati i nastupa na Jesenskom međunarodnom velesajmu Gospodarske Komore Kube, zemlje koja ima, rečeno je, nepokriveni veliki klirinški dug prema Hrvatskoj.

Froelich je najavio za početak idućeg tjedna i Internet stranicu Komore Zagreb na hrvatskom i engleskom jeziku na kojoj će, između ostalog, biti adresar hrvatskih tvrtki, najave sajmova, podaci o trgovinskoj razmjeni, potrebnim uvjetima za osnivanje tvrtke u Hrvatskoj i uslugama komore.

Hina