Info servis

Podravka proširila sustav upravljanja kvalitetom

Podravkinim poslovnim jedinicama Podravka jela, Lino, Dolcela i Kvik početkom idućeg tjedna bit će dodijeljen certifikat upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000 od strane certifikacijske kuće Det Norske Veritas, objavili su iz Podravke.

Certifikatom su dosad bili obuhvaćeni poslovni procesi koji se odnose na razvoj, proizvodnju, prodaju i distribuciju proizvoda iz palete dodataka jelima - robne marke Vegeta, a sada je sustav upravljanja kvalitetom proširen i na druge poslovne procese i proizvode Podravkinih marki Podravka jela (juhe, polugotova jela, specijalni dodaci) i Lino, Dolcela, Kvik (dječja hrana, praškaste slastice i snack proizvoda).

Jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je prethodila tom certifikacijskom ciklusu, kazali su u Podravki, je implementacija Q-Pulse software-a, namijenjenog on-line upravljanju dokumentacijom sustava. Na taj je način skraćeno vrijeme distribucije dokumenata korisnicima, smanjena je količina papira, a olakšana je i povećana dostupnost i pregled samih dokumenata te je omogućeno praćenje kupaca i dobavljača. Na taj je način Podravkin sustav upravljanja kvalitetom prešao na "poslovanje bez papira".

Model sustava upravljanja kvalitetom primijenit će se i na ostale poslovne procese prehrambene djelatnosti Podravke, a ove godine još će se proširiti na proizvodne programe Voća i Povrća te Pića, čija se certifikacija planira do sredine listopada.



Hina