Info servis

Dobit Plodina u prvom polugodištu 11,6 milijuna kuna

Neto dobit trgovačkog lanca Plodine u prvom polugodištu ove godine iznosila je 11,6 milijuna kuna, što je 3,6 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su iz konsolidiranog, nerevidiranog financijskog izvješća Plodina objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni konsolidirani prihodi Plodina u prvom polugodištu od 1,218 milijardi kuna povećani su na godišnjoj razini za 5,4 posto, a ukupni rashodi narasli su za 5,4 posto, na 1,201 milijardu kuna. Dobit prije oporezivanja iznosila je 16,8 milijuna kuna.

U konsolidirane poslovne podatke razmjerno je uključeno društvo Mercator - Plodine - Billa d.o.o. Rijeka, u kojem Plodine imaju 33,34 posto temeljnog uloga.

Plodine su osnovane 1993. godine sa sjedištem i upravom u Rijeci. Imaju oko 2.500 zaposlenih. Sa 54 supermarketa pod zajedničkim nazivom "Plodine hrvatski lanac supermarketa", posluju u svim većim gradovima Hrvatske, a strategija razvoja i širenja i izvan granica Hrvatske u idućih nekoliko godina rezultirat će brojkom od 100 supermarketa, navodi se na internetskim stranicama tvrtke.



Hina