Info servis

Austrijski Voestalpine poslovao s dobiti

Najveći austrijski proizvođač čelika Voestalpine u četvrtak je izvijestio da je u razdoblju od travnja do lipnja ostvario neto dobit od 121,1 milijun eura, dok je u istom razdoblju prošle godine poslovao s gubitkom od 48,2 milijuna eura.

U tome su tromjesečju, inače prvom tromjesečju poslovne godine te kompanije, prihodi uvećani 22 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznosili su 2,56 milijardi eura.

Operativna dobit istodobno je iznosila oko 203,3 milijuna eura, nakon gubitka od 26,3 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

Tvrtka takve rezultate pripisuje snažnom rastu u Indiji, Kini i Brazilu, kao i oporavku u sjevernim dijelovima Europe, dok je slika nešto lošija u južnoj i istočnoj Europi.

"Iz sadašnje perspektive možemo zaključiti da će operativna dobit tekuće poslovne godine značajno premašiti onu ostvarenu u prethodnoj godini, zahvaljujući programima unaprjeđenja učinkovitosti koje upravo provodimo", kazao je izvršni direktor Wolfgang Eder. Operativna dobit u prošloj je godini iznosila 352 milijuna eura.

Voestalpine očekuje da će cijene željezne rude i ugljena do kraja ove godine padati, dok će cijene proizvoda vjerojatno rasti.



Hina