Info servis

Uskoro Jesenski međunarodni zagrebački velesajam

Na 78. Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu (JMZV), koji će se održati od 16. do 22. rujna, nastupit će više od 1800 izlagača iz 30-ak zemalja svijeta.

Kako je najavljeno, više od 50 posto izlagača bit će inozemnih, kolektivno će se predstaviti 15 zemalja, a ovogodišnja zemlja partner hrvatskom gospodarstvu bit će Narodna Republika Kina.

U terminu Jesenskog sajma održat će se i specijalizirane sajamske priredbe; Cromoney - 4. sajam financija i poslovnih mogućnosti, Intertekstil - 58. međunarodni sajam tekstila i prateće industrije i 51. međunarodni tjedan kože, obuće i odjeće te Modernpak - 19. međunarodni sajam ambalaže i tehnologije pakiranja.

Intenzivne poslovne aktivnosti bit će popraćene bogatim stručnim programom, kongresima, seminarima, okruglim stolovima i simpozijima. Posebice se ističe Hrvatski gospodarski forum -poslovni susret hrvatskih gospodarstvenika s predstavnicima Vlade, na kojem će biti riječi o najaktualnijim pitanjima iz hrvatskog gospodarstva. Tu su još tradicionalni Hrvatsko-mađarski poslovni skup, Poljsko-hrvatski gospodarski forum, Hrvatsko-kineski gospodarski forum itd.

U sklopu Sajma biti će dodijeljene i brojne nagrade i priznanja izlagačima za uspješnost nastupa.

Hina