Info servis

BT omogućuje korisnicima telefoniranje putem računala

Vodeća globalna korporacija za umrežavanje, Internet i mrežne tehnologije, Cisco Systems objavila je da će njegove ključne tehnologije biti temelj nove usluge prijenosa govora putem IP protokola (Voice over IP ili VoIP) pod tržišnim imenom PC 2 UK kojom će British Telecommunications (BT) omogućiti svojim korisnicima da obavljaju telefonske pozive putem računala.

Ciscova tehnologija će korisnicima Microsoft Networka (MSN) omogućiti obavljanje telefonskih poziva s osobnog računala, a u BT-u smatraju da će ta usluga ojačati njihovu poziciju predvodnika na novom tržištu IP telefonije, dok će informatički div Microsoft korisnicima MSN-a pružiti novu važnu uslugu.

"Sve veći broj računala u domovima dovodi do povećane potražnje korisnika za isplativim načinom obavljanja telefonskih razgovora tijekom surfanja Internetom, a usluga PC 2 UK upravo to omogućuje izjavio je John Blake, voditelj VoIP sektora pri poduzeću BT Ignite, odjelu BT-a za poslovne usluge i rješenja. Dodao je da se radi o vrlo uzbudljivom projektu za tržište Velike Britanije.

Hina