Info servis

Lura generalni sponzor sajma u Gudovcu

Industrija mliječnih proizvoda Lura i ove je godine generalni sponzor 10. međunarodnog stočarskog i gospodarskog sajma u Gudovcu koji će se održati od 6. do 8. rujna, izvjestili su iz Lure.

U tu svrhu Lura će osigurati nagrade za najbolja grla stočarske izložbe prema stručnom sudu Hrvatskog stočarskog selekcijskog centra i to za najkvalitetnije grlo Sajma - Šampionku te za pobjednike u kolekciji steonih junica.

Sajam u Gudovcu najveća je stočarska izložba u Hrvatskoj, u stočarskom će dijelu biti izloženo više od 400 grla raznih vrsta stoke, a po prvi puta ove godine očekuju se i inozemni izlagači.

U gospodarskom dijelu izložbe predstavit će se gospodarstvenici iz 12 hrvatskih Županija te šest europskih zemalja. Uz izložbeni dio, izbor najkvalitetnijih grla, aukcijske prodaje stoke, tijekom Sajma biti će organizirano i niz stručnih predavanja i okruglih stolova.

Lura, kao najveći hrvatski prerađivačk mlijeka čak 90 posto mlijeka potrebnog za vlastitu preradu tvrtka otkupljuje od domaćih proizvođača, razvivši poslovne odnose s 26 tisuća proizvođača diljem zemlje.

Tako je tijekom prošle godine Lura od domaćih proizvođača otkupila više od 200 milijuna litara mlijeka, što je porast od osam posto u odnosu na prethodnu godinu.

Trend rasta nastavljen je i u ovoj godini uz kontinuirano poboljšanje kakvoće mlijeka u skladu s Pravilnikom o kakvoći sirovog mlijeka Hrvatske i kriterijima Europske unije, istaknuli su u Luri.



Hina