Info servis

Germanwings ove godine očekuje 10 posto više putnika iz Hrvatske

Njemački niskotarifni zračni prijevoznik Germanwings očekuje da će ove godine iz Hrvatske prevesti 10 posto više putnika nego prošle godine ili njih oko 440 tisuća, čemu bi trebalo pridonijeti njihovo ovogodišnje povećanje broja letova iz Zagreba i Splita prema Hannoveru.

Istaknuo je to na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu direktor za međunarodne odnose s javnošću Germanwingsa Andreas Engel dodajući kako vjeruju da će popunjenost sjedala na letovima iz Hrvatske i dalje ostati iznad 80 posto. Kazao je kako je za tu kompaniju Hrvatska tržište broj jedan u regiji.

Iako još nemaju poslovne rezultate za cijelu kompaniju za prvu polovicu ove godine, koji će biti objavljeni u sklopu rezultata Lufthansa Grupe, istaknuo je da nisu baš dobri na što je veliki utjecaj imala vulkanska prašina s Islanda zbog koje je Germanwings imao svaki dan gubitak od 4 milijuna eura.

Vjeruju da će rezultati biti bolji u drugoj polovici ove godine što temelje na ljetnoj turističkoj sezoni te putovanjima poslovnih ljudi na jesen.

Germanwings u ponudi ima povoljne letove prema više od 70 europskih destinacija iz šest baznih zrakoplovnih luka u Njemačkoj (Koelna/Bonna, Stuttgarta, Berlin-Schoenfelda, Hamburga, Hannovera i Dortmunda).

U Hrvatskoj tijekom ljeta taj zračni prijevoznik putnike vozi iz zračnih luka Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra, a zimi iz Zagreba i Splita.



Hina