Info servis

B.net s porastima u svim segmentima poslovanja

Tvrtka B.net u prvoj je polovici svoje poslovne godine od 1. listopada 2009. do 30. ožujka 2010. zabilježila znatne poraste u svim segmentima poslovanja, pri čemu su prihodi u odnosu na isto razdoblje prethodne godine porasli za 35,4 posto, na 94,8 milijuna kuna, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave te tvrtke Adrian Ježina.

Dodavši da je B.netu u toj prvoj polovici poslovne godine porasla i profitabilnost, i to četiri puta u odnosu na isto prethodno razdoblje, s 5,75 posto na 20,20 posto, Ježina je naveo da im je EBITDA (zarada prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije) porasla na 20 posto (od ukupnih prihoda).

Povećan im je i broj korisnika svih usluga, čime je B.net zadržao prvu poziciju pružatelja usluga kabelske distribucije u Hrvatskoj, dok je na tržištu davanja usluge interneta i fiksne telefonije povećao svoj udjel. Ističe i da je sve veći udjel onih koji koriste kombinaciju usluga.

Broj (rezidencijalnih) korisnika telefonskog priključka porastao je u navedenom razdoblju za 50 posto, internet usluga za 34 posto, a usluga 'dual-play' i 'triple-play' za više od po 40 posto.

Putem vlastite mreže, temeljene većinom na optičkoj infrastrukturi, B.net u sedam hrvatskih gradova ima doseg do više od 260 tisuća domaćinstava, dok se broj poslovnih korisnika povećao na 300 domaćih i međunarodnih tvrtki, što je dovelo i do 22 postotnog porasta prihoda od te prodaje koja sada čini oko 15 posto ukupnih prihoda.

B.net je stabilna i likvidna tvrtka koja većinu svojih svakogodišnjih investicija u mrežu i usluge, pa tako i 4,8 milijuna eura u prvoj polovici poslovne godine, izdvaja iz prihoda, dodao je Ježina.

Do kraja te poslovne godine (do kraja rujna ove godine) planiraju otprilike još toliko ulaganja, očekujući nastavak trendova porasta u svim segmentima poslovanja.



Hina