Info servis

Brodogradilište V. Lenac poslovalo s dobiti od 692.000 kuna

Riječko brodogradilište Viktor Lenac prvo je ovogodišnje tromjesečje poslovalo s neto dobiti od 692.000 kuna, što je 32 posto manja dobit nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće tog brodogradilišta na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Viktora Lenca u prva tri mjeseca ove godine iznosili su 38,1 milijun kuna, što je 53,7 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi od 37,3 milijuna kuna manji za 54 posto.

Poslovni prihodi, koji su u prvom tromjesečju činili 98 posto ukupnih prihoda i iznosili 37,5 milijuna kuna, za 53,6 posto su manji u odnosu na isto tromjesečje prošle godine.

U pojašnjenju poslovnih prihoda iz V. Lenca navode da se najveći dio tih prihoda odnosi na remont brodova, koji su iznosili 24,6 milijuna kuna, te na radove na 13 brodova dovršenih do kraja ožujka ove godine.

Dio poslovnih prihoda ili 8,9 milijuna kuna odnosi se i na one od offshore djelatnosti, a vezanih uz dovršenje izgradnje plinskih platformi Annamaria A i Izabela North, odnosno radove tzv. hook-up na povezivanju sustava platformi na poziciji njihova rada.

Iz V. Lenca ističu da su u prvom tromjesečju ove godine zaključili dva važnija ugovora u okviru djelatnosti preinaka brodova (broda Navigator u vrijednosti 5,3 milijuna eura te za izgradnju novog nadgrada na brodu Seminole u vrijednosti 5 milijuna eura).

Vezano uz poslovne rashode koji su u prvom tromjesečju ove godine iznosili 36,8 milijuna kuna, napominju da se najveći iznos odnosi na plaće i naknade zaposlenima, troškove sirovina i materijala, te vanjskih usluga na izradi proizvoda.

Naglašavaju da ove godine očekuju nastavak trenda oštre konkurencije i daljnjeg snižavanja cijena, što će rezultirati nižom profitabilnošću remontnih poslova u odnosu na uobičajenu.

Pozitivnim faktorom u tome ipak drže brojna planirana dokovanja u ovoj godini, iako napominju kako se može očekivati i da će ih brodovlasnici nastojati odgoditi zbog bolje ugovorenih najmova uslijed oporavka dijela tržišta, ili jer će nekima brodovi i dalje biti izvan eksploatacije.

Stoga remontna brodogradilišta mogu očekivati smanjenje proračuna brodarskih kompanija namijenjenih remontima i dokovanjima svojih brodova.



Hina