Info servis

Gubitak Grupe Dioki 152,1 milijuna kuna

Gubitak Grupe Dioki u 2009. godini iznosio je 152,1 milijun kuna, podatak je iz konsolidiranog, nerevidiranog financijskog izvještaja Grupe Dioki objavljenog danas na Zagrebačkoj burzi.

Prethodne, 2008. godine, Grupa Dioki poslovala je s gubitkom od 133,5 milijuna kuna.

U komentaru Uprave kaže se da je tvrtka bila suočena s mnogobrojnim negativnim posljedicama gospodarske krize te da je poslovni rezultat nastavak lošeg odnosa cjenovnih margina, pada potražnje i ukupne potrošnje naročito na domaćem tržištu.

U četvrtom tromjesečju dogodilo se i neuobičajeno puno zastoja proizvodnje uzrokovanih višom silom i duži prekid proizvodnje zbog proširenja kapaciteta proizvodnje na pogonu polietilena u Dina Petrokemiji.

Sve se to, uz slabi i usporeni oporavak povezanih prerađivačkih industrija i snažno konkurentno okruženje, izravno odrazilo na negativan kraj poslovne godine, kaže se u izvještaju.

No Uprava ističe da usprkos otežanoj naplati potraživanja i općoj nelikvidnosti, Dioki i povezana društva nastavljaju započeta ulaganja.

Grupu Dioki čine matica - Dioki d.d. i ovisna društva Dina Petrokemija, Kijac Nekretnine, Adriaoil, Riječki list/Novi list, Piros i Dioplin.

Najvažnije djelatnosti Grupe su proizvodnja i prodaja plastičnih masa.



Hina