Info servis

Sajam gradnje i stanovanja Constructa 2010. u Zadru

Na Međunarodnom sajmu gradnje i stanovanja Constructa 2010., koji je danas otvoren u sportskom centru Višnjik u Zadru, do 21. ožujka sudjeluje 70-tak izlagača koji predstavljaju strojeve, opremu i materijale koji se koriste u gradnji i stanovanju.

Sajam je na prigodnoj svečanosti otvorio bivši predsjednik RH Stjepan Mesić.

On je pri tom rekao da kriza u kojoj se trenutačno nalazi Hrvatska nije samo hrvatska, nego i dio svjetske krize. Građenje i projektiranje prvi ulaze u krizu, ali i prvi izlaze iz nje, kazao je Mesić napominjući kako građenje povlači za sobom još dvadesetak drugih gospodarskih aktivnosti.

Stoga je ovaj sajam potreban Zadru, jer se na ovom mjestu ne izlaže samo roba, nego i ostvaruju poslovni kontakti, istaknuo je Mesić čestitavši organizatorima i izrazivši nadu da će ovaj sajam gradnje i stanovanja tek pokazati svoju punu veličinu.

Na svečanosti otvorenja sajma direktor Fonda za energetsku učinkovitost Vinko Mladineo istaknuo je kako je energetska učinkovitost temeljna pretpostavka održivog razvoja, dok je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić izrazio veliko zadovoljstvo s ovom priredbom u Zadru istaknuvši da takav sajam treba gradu.

Zadarski sajam gradnje i stanovanja, kako je istaknuto, postaje prepoznatljiv kao sve interesantnije mjesto za proizvođače, poslovne ljude, stručnjake, trgovce i specijalizirane medije koji se bave područjima vezanim uz gradnju i stanovanje.

Uz redoviti program izlaganja na sajmu gradnje i stanovanja, u sklopu Constructe 2010. održava se i podsajam pod nazivom Ecoenergy sa naglaskom na temu novih tehnologija, energetike i ekologije.

Osim izlagačkog dijela tijekom održavanja ovog trećeg sajma gradnje i stanovanja predviđeno je i niz predavanja, konferencija i okruglih stolova.



Hina