Info servis

Hrvatska na turističkoj burzi ITB u Berlinu

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) hrvatski će se turizam predstaviti na jednom od najvećih turističkih sajmova u Berlinu (ITB) koji se održava od 10. do 14. ožujka.

Na ovogodišnjem ITB-u sudjelovat će više od 11.000 izlagača iz 187 zemalja svijeta, očekuje se oko 180 tisuća posjetitelja, a zemlja partner je Turska.

HTZ će hrvatsku turističku ponudu predstavlja na štandu veličine 324 četvornih metara, a osim opće turističke ponude predstavlja se i 20 turističkih tvrtki i turističkih zajednica.

U srijedu, prvoga dana održavanja sajma, konferenciju za novinare održat će ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Iz HTZ-a podsjećaju kako Hrvatska u Njemačkoj tijekom proteklih mjeseci aktivno promovira svoje turističke potencijale na najvažnijim turističkim sajmovima te specijaliziranim sajmovima za kamping i nautiku.

Također, Hrvatska je ove godine svoju ponudu uspješno predstavila i na specijaliziranom kamping sajmu u Essenu gdje je bila i zemlja partner.

ITB kao jedan od najvećih europskih turističkih sajmova iz godine u godinu okuplja svjetsku turističku branšu, od hotelijera, turoperatora, aviokompanija, turističkih zajednica, stručnjaka iz svih područja turizma, ministara i brojnih novinara iz svih krajeva svijeta te praktički zaključuje sezonu turističkih sajmovanja.

Kao i svake godine prva dva dana rezervirana su za poslovne posjetitelje, a ostali za široku publiku.

Hina