Info servis

Deutsche Telekom potpisao IT sporazum s BP-jem

Ogranak Deutsche Telekoma (DT) za poslovna rješenja T-Systems potpisao je petogodišnji sporazum o pružanju globalnih telekomunikacijskih usluga britanskoj energetskoj grupaciji BP, priopćeno je u srijedu iz DT-a.

Kako je dalje priopćeno, sporazum će odigrati ključnu ulogu u podržavanju BP-jevog već započetog programa učinkovite reorganizacije poslovanja kroz dodatnu značajnu uštedu troškova.

U sklopu toga sporazuma, čiji financijski detalji nisu otkriveni, T-Systems će transformirati BP-jevu globalnu mrežu telekom usluga tako što će ju prilagoditi za korištenje glasovnih i podatkovnih usluga iduće generacije.

BP-jeve će poslovne jedinice moći birati komunikacijske usluge prema svojim specifičnim potrebama i mogućnostima plaćanja, a sporazum predviđa i uvođenje novog modela korištenja više izvora za komunikacijske usluge, stoji dalje u priopćenju.

Tim će se programom uvelike pojednostavniti BP-jeva postojeća mreža tako što će se znatno reducirati broj dobavljača, čime će se značajno smanjiti trošak operacija te osigurati veća kvaliteta usluge.

Kako je priopćio DT, odvojenim je sporazumom s tvrtkom Siemens Enterprise Communications (SEN) dogovoreno pružanje globalne usluge koja podržava potrebe BP-jevih glasovnih usluga, uključujući telefonsku i audio-vizualnu uslugu. Dvije kompanije iza sebe imaju brojne zajedničke projekte i odličnu povijest uspješne suradnje.



Hina