Info servis

Maloprodajni lanac dm isplaćuje četrnaestu plaću

Maloprodajni lanac dm-drogerie markt Hrvatska isplatit će svojim zaposlenicima četrnaestu plaću, izvjestili su iz te tvrtke napominjući kako prosječna neto plaća iznosi 7.326 kuna.

U priopćenju tvrtke se navodi kako je dm i ove, krizne godine, putem trinaeste i četrnaeste plaće nastavio stimulirati svoje zaposlenike.

Direktor dm-a Mirko Mražukić istaknuo je kako je dobrom racionalizacijom i organizacijom poslovanja u svim resorima unutar tvrtke te korektnim odnosom prema dobavljačima dm osigurao pretpostavke za današnja primanja, ali i radne uvjete zaposlenika koji su bitno bolji nego kod ostalih maloprodajnih lanaca.

Dm je u poslovnoj godini 2008/2009., koja za tu tvrtku završava u rujnu, ostvario promet veći od 1,8 milijardi kuna, što je 17,4 posto više nego prethodne poslovne godine.

Veliki dio ukupnih investicija od 52,98 milijuna kuna u ovoj godini uložen je u otvorenje novih prodavaonica, kojih danas ima 117 u cijeloj Hrvatskoj.

No, kao jedan od važnih pokazatelja uspješnog poslovanja u dm-u su istaknuli otvaranje 219 novih radnih mjesta i porast plaće zaposlenih u dm-ovim prodavaonicama.

Tvrtka je tijekom protekle godine zdravstvu, kulturi, sportu, obrazovnim ustanovama i udrugama donirala više od 4,1 milijuna kuna.

Među planovima za iduću godinu u dm-u najavljuju otvaranje dvadesetak novih prodavaonica i stotinjak novih radnih mjesta.



Hina