Info servis

Sunčani Hvar smanjio gubitak za devet mjeseci; u III. tromjesečju dobit

Hvarska hotelska tvrtka Sunčani Hvar devet je ovogodišnjih mjeseci poslovala s gubitkom od 32,9 milijuna kuna, što je za oko 5,2 milijuna kuna ili 13,6 posto manji gubitak nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Pritom je u trećem ovogodišnjem tromjesečju Sunčani Hvar poslovao s dobiti od 18,2 milijuna kuna, što je za oko 5 milijuna kuna ili 40 posto viša dobit nego u istom tromjesečju 2008.

Ukupni prihodi Sunčanog Hvara za devet mjeseci ove godine iznosili su 94,3 milijuna kuna i bili su za 20,4 posto manji nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi smanjeni za 18,8 posto na 127,2 milijuna kuna.

I u trećem su tromjesečju ove godine imali manje ukupne prihode nego u istom lanjskom kvartalu, i to za 24,7 posto, a iznosili su 71 milijun kuna, dok su ukupni rashodi bili manji za 26 posto te iznosili 52,7 milijuna kuna.

Sunčani Hvar u većinskom je vlasništvu luksemburške Orco Property Grupe.

Od kraja listopada ove godine Sunčani Hvar ima novu upravu koju je na svojoj sjednici 23. listopada imenovao Nadzorni odbor te tvrtke.

Predsjednikom uprave postao je Johan Cornelius (Belgijanac), dosadašnji voditelje financijskog odjela Sunčanog Hvara, koji je na toj funkciji naslijedio Jacquesa Bourgeoisa koji je nakon pet godina na čelu uprave podnio ostavku.

Osim Corneliusa imenovan je i novi zamjenik predsjednika uprave Toni Damjanić (Hvaranin), te novi član uprave Paul Potrykos (Amerikanac).

Temeljni zadatak nove uprave je, kako su naveli u obavijesti na Burzi, nastavak restrukturiranja Sunčanog Hvara te postizanje financijske i poslovne stabilnosti.



Hina