Info servis

Varteks: odluka o broju viška zaposlenih još nije donesena

Predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec reagirao je danas na medijske napise kako će varaždinska tekstilna industrija morati otpustiti velik broja radnika izjavom dostavljenom Zagrebačkoj burzi u kojoj navodi da "nikakva odluka o ukupnom broju viškova zaposlenih u Varteksu još nije donesena".

Današnji tisak, naime, donosi izjavu zamjenika predsjednika Nadzornog odbora (NO) i najvećeg pojedinačnog dioničara Varteksa Stjepana Igreca o neodrživosti trenutnog broja zaposlenih u Varteksu.

Predsjednik Uprave Varteksa u izjavi pak pojašnjava da odluka o broju viška zaposlenih još nije donesena te da je utvrđivanje tog broja predviđeno prilikom izrade programa restrukturiranja tvrtke.

"Dubina i razmjeri gospodarske krize kompletno gospodarstvo, pa tako i nas u tekstilnoj i modnoj industriji, kontinuirano prisiljavaju prilagođavati poslovne planove i iznova tražiti rješenja kako bi u trenutnim tržišnim uvjetima opstali. Stoga je na sjednici NO-a Varteksa, koja je održana 5. studenog zaključeno kako Uprava Društva treba pripremiti program 'Integralnog i financijskog restrukturiranja', prema kojem ćemo utvrditi i ukupne viškove zaposlenika", stoji u izjavi Košćeca.

Dodaje se da će taj program NO-u biti prezentiran na sjednici krajem studenog, kao i da će Nadzorni odbor "imati mogućnost predloženi program podržati i prihvatiti, ali i odbaciti".



Hina