Info servis

DM ostvario 1,8 milijardi kuna prometa

Maloprodajni lanac dm-drogerie markt Hrvatska u poslovnoj je godini 2008/2009., koja za tu tvrtku završava u rujnu, ostvario promet veći od 1,8 milijardi kuna, što je 17,4 posto više u odnosu na prethodnu poslovnu godinu, istaknuo je direktor dm-a Mirko Mrakužić na današnjoj konferenciji za novinare.

Neto dobit tvrtke (konačni rezultati još nisu gotovi) trebala bi biti na razini prošle godine, odnosno oko 110 milijuna kuna.

Tijekom protekle poslovne godine u dm je ostvareno više od 20 milijuna kupovina, što je 2,3 milijuna kupovina više u odnosu na prošlu godina. U tvrtki taj trend rasta kupovina objašnjavaju konceptom "trajno dobre cijene" (trajno snižene cijene najprodavanijih proizvoda), koji koristi 73 posto kupaca.

Proteklu poslovnu godinu dm-a, među ostalim, obilježile su i više od 52,98 milijuna kuna vrijedne investicije, od kojih je značajan dio uložen u otvaranje novih prodavaonica kojih danas u Hrvatskoj ima ukupno 117.

No, jedan od važnih pokazatelja uspješnog poslovanja, kako je rečeno, je otvaranje 219 novih radnih mjesta i porast plaće zaposlenih u dm-ovim prodavaonicama. Prosječna neto plaća iznosi 7.326 kuna, a svi dm-ovo zaposlenici dobiju 14 plaća godišnje.

Tvrtka je tijekom protekle godine zdravstvu, kulturi, sportu, obrazovnim ustanovama i udrugama donirala više od 4,1 milijuna kuna.

Među planovima za narednu godinu direktor dm-a Hrvatska je istaknuo otvaranje dvadesetak novih prodavaonica te otvaranje stotinjak novih radnih mjesta.

Prema podacima agencije za istraživanje tržišta AC Nielsen dm trenutačno drži 25 posto tržišta drogerijske i parfumerijske robe u Hrvatskoj.



Hina