Info servis

Počinje 85. Jesenski međunarodni ZV

Ovogodišnji, 85. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam (JMZV) održat će se od 15. do 19. rujna, a na njemu će se predstaviti oko 1.300 izlagača iz Hrvatske i svijeta na sedam specijaliziranih međunarodnih sajamskih priredbi, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare direktorica Zagrebačkog velesajma (ZV) Katja Luka Kovačić.

JMZV se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji će sutra i otvoriti sajam.

Prvog dana sajma održat će se i središnji poprati skup, susret gospodarstvenika i predstavnika Vlade - Hrvatski gospodarski forum na temu "Put izlaska iz krize".

Prema najavama organizatora, ovogodišnji će jesenski sajam okupiti ukupno 1.294 izlagača, od čega 494 inozemnih iz 33 zemalja svijeta, koji će svoje proizvode, usluge i tehnologije predstaviti na izložbenom prostoru od oko 65 tisuća četvornih metara.

Po prvi put u okviru JMZV će se održati Međunarodni obrtnički sajam (MOS), koji se na ZV-u održava više od 50 godina.

Nastupom na JMZV-u hrvatskom se obrtništvu, kako je rečeno, otvara širi manevarski prostor za afirmaciju s obzirom na drugačiju strukturu sajamske ponude i poslovne posjete. Na MOS-u će se predstaviti oko 200 direktnih izlagača.

U sklopu JMZV-a održavaju se i međunarodni sajam energetike, elektronike i automatizacije "Energetika", međunarodni sajam građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije "CONTECH", međunarodni sajam izuma, novih ideja, proizvoda i tehnologija "ARCA", međunarodni sajam zaštite osoba i imovine "Interprotex", sajam zaštite okoliša, ekotehnologije i komunalne opreme "EMAT" i sajam upravljanja prometnim i logističkim sustavima "Promet i logistika".

Direktorica ZV-a posebice je istaknula kolektivne nastupe ukupno osam zemalja - Austrije, Brazila, Indonezije, Južnoafričke Republike, Poljske, Slovačke, Tajlanda i Indije.

Povodom obilježavanja jubilarnog 85. JMZV-a te 100. godišnjice ZV-a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.



Hina