Info servis

Crikvenički Jadran povećao gubitak

Crikvenička hotelsko-turistička tvrtka Jadran prvo je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom od 33,7 milijuna kuna, dok je gubitak za isto razdoblje prošle godine bio 25,5 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke u većinskom državnom vlasništvu kojeg danas prenosi Zagrebačka burza.

Iz Uprave Jadrana u komentaru uz Izvješće ističu da su na šestomjesečne poslovne rezultate posebno negativno utjecali rezultati ostvareni u lipnju kada su imali 17 posto manje noćenja nego je planirano što je umanjilo ukupni prihod lipnja za 20 posto.

Stoga su i ukupni prihodi za šest mjeseci od 7,8 milijuna kuna za 17,8 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine, što je pratio porast ukupnih rashoda za 12 posto, na 48,7 milijuna kuna.

U vezi s ukupnim rashodima iz Jadrana u komentaru naglašavaju da je usporedba moguća tek s planiranim veličinama, a ne i s prošlom godinom budući su troškovi kamata prošle godine bili knjiženi prema ostvarenim, a ne planskim veličinama.

Dodaju da se novom odlukom Uprave po mjesecima do konačnog obračuna kamata knjiže planske kamate.

U izvješću Uprave stoji i da je ukupno u svim smještajnim objektima Jadrana (devet hotela i dva kampa) u prvih pola godine ostvareno 86.338 noćenja, što je 16 posto manje nego u istim mjesecima prošle godine i 12 posto manje nego je planirano.

Samo u lipnju imali su 49.560 noćenja ili 14 posto manje nego u lanjskom lipnju, odnosno 17 posto manje od planiranog.



Hina