Info servis

Čobanković o pregovorima oko pšenice

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković na pitanje novinara da komentira pregovore predstavnika Vlade i poljoprivrednika oko pšenice, rekao je da će Vlada one obveze koje preuzme ispoštovati.

Riječ je o bitnim stvarima i ne može se očekivati da će se jednim krugom pregovora razriješiti kompletna situacija, kazao je Čobanković u izjavama za novinare na predstavljanju regionalnih projekata za razvoj poslovne infrastrukture u Hrvatskoj.

Napominje kako će se pregovori nastaviti, kako je vrlo bitno praćenje tržišne cijene pšenice te kako se još nitko od otkupljivača nije očitovao o mogućoj otkupnoj cijeni.

"To je proces koji će trajati, a ono što je najbitnije je da će uskoro pšenica biti spremna za žetvu, da se pšenica požanje, smjesti u silose i onda još uvijek ima prostora i vremena da se dogovore uvjeti oko otkupa, cijene i svega ostalog", kazao je Čobanković.

Naglasio je kako nema mjesta panici te kako nema potrebe za bilo kakvim radikalnim akcijama poljoprivrednika.

Što se tiče njegovog uključivanja u pregovore Čobanković je rekao kako nije bila njegova želja niti volja da sudjeluje u ovim pregovorima.

"Poštujem i cijenim mog nasljednika i aktualnog ministra poljoprivrede Božidara Pankretića i ovo moje uključivanje u pregovore smatram da je samo korištenje određenih iskustava koje sam imao prethodne četiri godine", rekao je.

Ne očekujte od mene, kazao je novinarima, da govorim o bilo kakvim mjerama, to je stvar Ministarstva poljoprivrede i ministra Pankretića. Uključio sam se, u konačnici i član sam Vlade i gdje god se ukaže potreba i po bilo kojim pitanjima i gdje me premijer uputi ja ću naravno sudjelovati, kazao je Čobanković.

No, ističe kako se njegovo uključivanje u pregovore može smatrati samo kolegijalnom pomoći kolegi Pankretiću.



Hina