Info servis

Mudrinić: od 1. srpnja u T-HT-u 30 posto manje menađera

T-Hrvatski telekom s 1. srpnjem ove godine smanjit će broj menađera za 30 posto u sklopu restrukturiranja te najveće hrvatske telekom kompanije te najavljenoga objedinjavanja poslovanja T-Coma i T-Mobilea, kazao je danas predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić na okruglom stolu "Poslovna konkurentnost u vrijeme recesije" u sklopu Pliva - Bussines Foruma.

Na Forumu, koji je okupio više od tisuću sudionika, poslovnih ljudi iz Hrvatske i šire regije, Mudrinić je najavljeno smanjenje broja menađera objasnio pripremanjem T-HT-a za novu tržišnu situaciju, nakon krize.

Dodavši da su krizu u T- HT-u iskoristili za rekstrukturiranje, Mudrinić je naglasio i da relevantnost i konkurentnost T-HRT-a i u krizi i poslije nje, kao i drugih kompanija, najviše ovisi o ulaganju u razvoj najmodernije tehnologije.

Za situaciju u Hrvatskoj je kazao da je rezultat nedostatka prave strategije razvoja za idućih pet, deset ili petnaest godina, jer ako se ne zna gdje se želi biti u buduće, teško se može očekivati porast pojedinih segmenata gospodarstva, BDP-a i konkurentnosti.

Pozvao je poslovne ljude da se više uključe u političke aktivnosti, sugeriranjem vladi što biznisu treba da bi se brže i bolje razvijao, dodajući da od ove, pa i svih drugih vlada, treba konačno tražiti odgovornost za ono što čine.

O važnosti restrukturiranja kompanija u vremenu krize govorio je i predsjednik Uprave Plive Matko Bolanča, koji smatra da bi se u Hrvatskoj bolje poslovalo kad bi bila veća fleksibilnost radne snage, niži troškovi rada, te manji porezi i ostali nameti.

Dodavši da je Pliva od siječnja ove godine, kada je izraelska Teva kupila američki Barr, napredovala i u procesnom i u smislu učinkovitosti, Bolanča je kazao da s 1. lipnjem očekuje završetak restrukturiranja Plive u skladu s Tevinim modelima.



Hina