Info servis

OECD uočava ublažavanje recesije u nekim velikim gospodarstvima

Snaga gospodarskog usporavanja u nekim recesijom pogođenim gospodarstvima popušta unatoč znacima nastavka oštrog usporavanja aktivnosti, ističe se u najnovijem u ponedjeljak objavljenom izvješću Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD).

"Mješavina vodećih pokazatelja nastavlja ukazivati na snažno usporavanje u regiji OECD-a ali i da brzina usporavanja gospodarskih aktivnosti popušta", priopćeno je iz te organizacije.

OECD-ovi pokazatelji za vodeće zemlje članice nastavljaju ukazivati na nastavljeno pogoršavanje vezano uz poslovne cikluse ali po sve slabijoj stopi, ističe se nadalje u tome priopćenju.

OECD-ovi ključni pokazatelji ukazuju da je u regiji OECD-a, koja obuhvaća 30 vodećih gospodarstava svijeta, u ožujku 2009. nastavljeno oštro usporavanje.

"Međutim, Francuska, Italija i Velika Britanija počele su pokazivati početne znake u najmanju ruku barem privremene stanke u gospodarskom usporavanju", ističe OECD.

"Uz izuzetak Kine, gdje su također uočeni znaci privremene stanke u usporavanju, vodeća gospodarstva izvan OECD-a i dalje su suočena s pogoršavanjem gospodarskih okolnosti", stoji dalje u tom izvješću.



Hina