Info servis

HTZ: u svibnju u Hrvatskoj 60 predstavnika stranih turističkih kompanija

U Hrvatskoj će od 13. do 17. svibnja u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) boraviti oko 60 predstavnika stranih turističkih kompanija iz Europe, Rusije, Japana, SAD-a i Kanade koji će u sklopu poslovne radionice "Buy Croatia" posjetiti Splitsko-dalmatinsku županiju, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

Tijekom četverodnevnog programa sudionici poslovne radionice posjetit će Split, mjesta Makarske rivijere, otoke Brač i Hvar, te Trogir i Split.

U Splitu će se 16. svibnja održati i poslovna radionica, a riječ je zapravo o poslovnom susretu hrvatskih i inozemnih turističkih gospodarskih subjekata.

Rezultat tih susreta je povećanje broja stranica o Hrvatskoj u brošurama stranih partnera te jače naglašavanje različitosti turističke ponude koja je trenutno na tržištu. Krajnji rezultat svih aktivnosti projekta "Buy Croatia" je povećanje broja gostiju u organiziranim dolascima, a naglasak na turizmu posebnog značaja i produženju sezone, ističu iz HTZ-a.

Radionica u svibnju bit će druga takva ovogodišnja poslovna radionica, a HTZ ih organizira nekoliko puta godišnje s ciljem izravnog upoznavanja domaćih predstavnika turizma iz kontinentalne i primorske Hrvatske s potencijalnim stranim partnerima.

Prva ovogodišnja poslovna radionica "Buy Croatia" održana je u travnju za vrijeme turističkog sajma CroTour na Zagrebačkom velesajmu, i to za područje grada Zagreba i kontinentalne Hrvatske.



Hina