Info servis

Uprava Uljanika: pulsko brodogradilište ne smije biti u planu restrukturiranja

Uljanik radi svojih poslovnih i proizvodnih rezultata ne smije biti u planu restrukturiranja, jer za razliku od ostalih brodogradilišta, nije u poteškoćama, stav je Uprave tog pulskog brodogradilišta.

Taj je stav Uprava Uljanika iznijela na današnjem susretu s istarskim županom Ivanom Jakovčićem, pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem te potpredsjednikom Hrvatske gospodarske komore Šime Vidulinom prilikom njihova posjeta brodogradilištu, priopćeno je iz pulske gradske uprave.

"Uljanik uredno posluje, izvršava sve svoje poslovne i ugovorne obveze. Proces restrukturiranja, kao i svaka moderna tvrtka Uljanik provodi kontinuirano, jer biti konkurentan u globalnoj svjetskoj utakmici, znači svakodnevno se prilagođavati zahtjevima svojih naručitelja i uvjetima tržišta", naglasila je tom prigodom Uprava Uljanika.

Goste je posebno zanimao projekt gradnje jaružara, brodova strojeva tzv. "dredgera" te su obišli brod u gradnji na navozu. Ujedno su se u razgovoru s radnicima upoznali s jedinstvenim stavovima oko budućnosti Uljanika.

"U cijeloj priči oko Uljanika od iznimne je važnosti suglasje uprave o načinu promišljanja kako Uljanik treba sačuvati", kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Osvrnuvši se na gradnju novih brodova tzv. "dredgera" u pulskom brodogradilištu dodao je kako je riječ o znatno sofisticiranijem i složenijem poslu s većom dodanom vrijednošću. Time se, kako je rekao, otvorila nova stranica u povijesti pulskog broodogradilišta.



Hina