Info servis

Nestle širi poslovanje u SAD-u kupovinom Chef Americe

Švicarski prehrambeni div Nestle danas je objavio da će kupiti privatnu američku kompaniju Chef America za 2,6 milijardi američkih dolara, te tako zacementirati svoju poziciju na brzo-rastućem i vrlo konkurentnom američkom tržištu smrznutih proizvoda.

Chef America je kompanija sa sjedištem u Coloradu, a najpoznatija je po svojim Hot Pocket smrznutim sendvičima za mikrovalne pećnice.

Iz Nestlea su objavili da će posao obaviti njihova američka podružnica Nestle Holdings, te da će neto cijena te transakcije iznositi dvije milijarde dolara nakon što se u obzir uzmu i porezne olakšice. Pritom nije objavila poslovne rezultate koje ostvaruje američka kompanija, već samo da očekuje da će Chef America ove godine generirati 720 milijuna dolara prihoda, 15 posto više nego lani. U svakom slučaju, Chef America jedna je od najprofitabilnijih prehrambenih kompanija u Sjedinjenim Državama.

Nestle agresivno proširuje svoje prisustvo na američkom tržištu, koje već predstavlja njihovo najveće pojedinačno zemljopisno tržište, na kojem ostvaruje gotovo četvrtinu prihoda skupine. Lani su ukupni prihodi Nestlea dosegnuli 84,6 milijardi švicarskih franaka ili 57,35 milijardi dolara.

Hina