Info servis

Pevec Grupa: poslovni prihodi povećani 23 posto

Pevec Grupa u prošloj je godini ostvarila konsolidirane poslovne prihode u iznosu od 3,1 milijardu kuna, što je za 23 posto više nego u 2007., objavili su iz tog trgovačkog lanca.

Napominju kako je velik napredak ostvaren u operativnoj dobiti koja je čak 88 posto viša u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 105,9 milijuna kuna.

U tvrtki ističu kako su na konačan poslovni rezultat Grupe Pevec značajno utjecali poremećaji na financijskim tržištima zbog povećane kamate i tečajne razlike, a gubitak se posebno odnosi na poslovanje djelatnosti transporta.

U 2008. godini realizirane su investicije u iznosu 500 milijuna kuna u prodajne centre Gostivar, Banja Luka, Osijek i Beograd, a u promet je stavljeno više od 150 tisuća kvadrata prodajnog prostora.

U posljednjih pet godina Pevec je zaposlio oko četiri tisuće ljudi, a u svako radno mjesto uloženo je u prosjeku 720 tisuća kuna, navodi se u priopćenju tvrtke.

U 2008. stvoreno je 3,525 milijardi kuna obveza prema dobavljačima i izvođačima radova, a izmireno je 3,527 milijardi kuna. Izmirenje obveza prema dobavljačima u prošloj godini izvršavala su se u prosjeku za 100 dana, taj trend nastavlja se i u 2009., napominju u tvrtki.

Iako se nerad nedjeljom osjeti u prometu u prva dva mjeseca ove godine, Uprava Grupe Pevec vjeruje da će se i u sektoru neprehrambene trgovine stanje popraviti s početkom sezonskih poslova. Ujedno su najavili sniženja cijena na svim odjelima i svim trgovačkim centrima u Hrvatskoj i regiji.

Hina