Info servis

PGŽ: za male poslovne zone milijun kuna

Primorsko-goranska županija osigurala je za sufinanciranje razvoja malih poslovnih zona u toj županiji u 2009. potpore od ukupno 1,04 milijuna kuna za koje će uskoro biti raspisan natječaj.

Potpore su namijenjene općinama i gradovima, a prednost pri dodjeli novca imat će zahtjevi koji se odnose na sufinanciranje izgradnje zajedničke komunalne infrastrukture, rečeno je na današnjoj sjednici županijskog Poglavarstva.

Uvjeti za dodjelu potpora su, među ostalim, da lokalna jedinica donese odluku o formiranju nove poslovne zone ili o nastavku rada postojeće zone te da je lokacija zone određena u prostorno-planskoj dokumentaciji.

Tijekom 2008. županijska uprava je za sufinanciranje razvoja malih poslovnih zona u županiji dodijelila ukupno 897.000 kuna, a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva 2,3 milijuna kuna.

U gradovima i općinama u Primorsko-goranskoj županiji predviđeno je oko 50 malih poslovnih zona, a sada je u funkciji oko 20 zona u kojima posluje oko 140 tvrtaka s oko 1100 zaposlenih.



Hina