Info servis

U novu obućaru Borovo uložilo 50 milijuna kuna

Objekt "Obućara Nova" u sklopu "Borova" u Vukovaru bit će otvoren za dva tjedna, najavio je danas predsjednik Uprave "Borova" d.d. Mirko Ćavara tijekom posjeta tvornici vukovarsko-srijemskog Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Riječ je o investiciji od oko 50 milijuna kuna uloženih u građevinsku obnovu u ratu teško oštećenog objekta obućare, u infrastrukturu kao i nabavu novu tehnologiju brizganja poliuretanskim materijalima te modernizaciju sustava kreiranja i krojenja obuće.

"Novac je osiguran iz vlastitih sredstava, a ovim ulaganjem želimo dodatnom kvalitetom osnažiti i borovski brend i borovsku obuću. Vjerujem da će se opravdanost ulaganja pokazati i na tržištu", istaknuo je Ćavara.

U "Obućaru Novu" preselit će se radnici iz stare obućare, no otvoriti i mogućnost upošljavanja dodatnih 50 radnika, a puni kapacitet "Obućare Nove" iznosi 200.000 pari obuće.

Tvrtka "Borovo" do sada je godišnje na tržište plasirala 400.000 pari kožne i gumene obuće, uglavnom na domaće tržište, a dio proizvodnje se izvozi i u zemlje okruženja.

Direktor Ćavara naglasio je da je poslovnu 2008. godinu "Borovo" završilo pozitivno, a ukupan prihod tvrtke iznosio je 250 milijuna kuna.

U "Borovu" je uposleno oko 1.200 radnika od kojih nešto više od 700 radi u samome Vukovaru.

Za sada u tvrtki ne osjećaju posljedice globalne recesije.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić tijekom obilaska novog pogona istaknuo je važnost Borova za najistočniju hrvatsku županiju te zadržavanje radnih mjesta kao i nove investicije koja će tvrtki otvoriti dodatne poslovne mogućnosti.



Hina