Info servis

RBA: akcijsko sniženje kamata i cijena stanova

Raiffeisenbank Austria (RBA) u suradnji sa desetak građevinskih tvrtki svojih klijenata pokreće akciju prodaje više od 1.000 stanova na različitim lokacijama u Hrvatskoj uz posebne akcijske uvjete odnosno uz sniženje kamata i cijena stanova, priopćeno je iz RBA.

RBA će u sklopu akcije kupcima stanova od građevinskih tvrtki koje su klijenti te banke i koji će biti uključeni u akciju, ponuditi posebne uvjete kreditiranja kupnje stanova što uključuje nove, do 25 posto niže kamatne stope, mogućnost kreditiranja 100 posto vrijednosti stana, te povoljnije kriterije za odobrenje kredita.

Nove, snižene kamatne stope kretat će se u rasponu od 5,50 do 6,25 posto.

Iz RBA navode da je akcija odgovor Banke na brojne zahtjeve građana - kupaca stanova, strukovnih udruga građevne industrije te na inicijativu Vlade, u duhu poslovne politike društvene odgovornosti.

Kao posebnu pogodnost u RBA ističu fiksne kamatne stope u razdoblju do dvije godine nakon kojeg se očekuje poboljšanje uvjeta u okruženju i tendencija sniženja tržišnih kamatnih stopa.

Ponuda stambenih kredita s kamatom stopom sniženom 15 do 25 posto vrijedit će isključivo za stanove iz ponude u sklopu akcije. Ovisno o slučaju ponuđeni stanovi moći će se uz popust na cijenu kupovati i kreditom drugih banaka i/ili iz vlastitih sredstava.

Akcija počinje 10. ožujka i traje do 10. lipnja 2009. godine ili do iscrpljenja kvote, a otvorena je i za uključivanje hrvatskih proizvođača namještaja i opreme za stanovanje, kaže se u priopćenju.

Ujedno se najavljuje da će detalji u vezi s akcijom biti objavljeni dan prije njenog službenog početka, 9. ožujka, u zajedničkom obraćanju javnosti partnera u njenoj provedbi.



Hina