Info servis

Švedski vlasnik se povlači iz Business.hr-a

Predsjednik Uprave švedske poslovne izdavačke kuće Bonnier Business Press Casten Almqvist objavio je danas na internom sastanku u Business.hr namjeru o povlačenju iz investicije u Hrvatskoj zbog recesije i problema u poslovanju te kompanije u skandinavskim i baltičkim zemljama, objavljeno je na internet stranicama Business.hr-a.

U tekstu koji potpisuje glavna urednica Businessa.hr Đurđica Klancir stoji kako se "zbog interesa za kvalitetan brend, nastavljaju razgovori s mogućim partnerima o nastavku projekta pod drugim vlasnicima", kao i da će dnevne novine svakako izlaziti do kraja ožujka.

"Business.hr, poslovne dnevne novine i web portal, unatoč krizi zabilježio je rast broja pretplatnika i poboljšanje svih poslovnih pokazatelja u zadnjih nekoliko mjeseci, no tvrtka majka razmatra zatvaranje radi problema u cjelokupnom poslovanju", navodi Klancir.

Business.hr je pokrenut krajem listopada 2005. godine, kada je objavljeno da je u njegovo pokretanje švedska kompanija uložila oko 3 do 4 milijuna eura te da očekuje da će se investicija vratiti u roku od tri do četiri godine.

Do početka prošle godine poslovni list Business.hr je izlazio kao tjednik, a od 12. ožujka prošle godine kao dnevni list.



Hina