Info servis

Croatia osiguranje predstavilo nove web stranice i Korporativno skladište podataka

Croatia osiguranje (CO) je predstavilo danas dva nova informatička rješenja - nove korporativne web stranice te Korporativno skladište podataka, novi sustav poslovne inteligencije.

Kako su istaknuli predstavnici CO-a na susretu s novinarima, nove korporativne web stranice nastale su iz potrebe da se usavrši web prodaja - važan prodajni kanal, ali i da se na što bolji način prezentira klijentima ponuda tvrtke te olakša pristup svim važnim informacijama.

U siječnju prošle godine krenulo se sa web prodajom i do sada je tim putem prodano oko 3.800 polica, a očekuju da će se ta prodaja u ovoj godini višestruko povećati, rekao je direktor Službe za korporativne komunikacije Ivica Žigić.

Korporativno skladište podataka, prema riječima direktora Sektora za informatičku potporu poslovnih procesa Filipa Ujevića, jedinstven je sustav poslovne inteligencije, a temeljni cilj projekta je izgradnja sustava za potporu poslovnom odlučivanju.

Sustav je u potpunosti razvijen vlastitim resursima, bez troškova vanjskih stručnjaka koji bi iznosili i do nekoliko milijuna kuna (3-5 milijuna kuna), kazao je.

Upitani koliko će im se povećati troškovi zbog odredbi Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju prema kojem osiguravatelji imaju obvezu izdvajati 10 posto naplaćene funkcionalne premije osiguranja od auto odgovornosti za potrebe financiranja HZZO i Zakona o članarinama u turističkim zajednicama, članica Uprave Ljerka Šeparović je kazala kako će troškovi na ime naknada za zdravstveno osiguranje iznositi između 70 do 80 milijuna kuna (do sada se izdvajalo oko 20-tak milijuna kuna), a za turističke zajednice 10 miljuna kuna.



Hina