Info servis

Vindija, Hidroing i Galko dobitnici priznanja varaždinske komore

Vindija i Hidroing iz Varaždina te Galko iz Malog Bukovca dobitnici su Zlatne plakete Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Varaždin za najuspješnije veliko, srednje i malo poduzeće na području Varaždinske županije za 2007. godinu, dok je dobitnik Zlatne plakete za inovaciju tvrtka Severtech iz Vidovca.

Nagrade su uručene na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća komore u novootvorenoj sportskoj dvorani na Dravi, a svečana je prigoda iskorištena i za dodjelu posebnih priznanja pojedincima i tvrtkama.

Tako je direktor Varkoma Tomislav Kezelj dobitnik priznanja za razvoj komunalnih djelatnosti, Đuro Podvezanec iz Ceste za razvoj građevinarstva, Marijan Vitković iz Vodogradnje za razvoj vodnog gospodarstva.

Tvrtka Varteks dobitnik je priznanja za 90, VIKO komercce za 60, te Vis konfekcija za 50 godina postojanja. Predstavniku tvrtke Itas Prvomajska iz Ivanca uručeno je priznanje za ponovno pokretanje proizvodnje i odlične poslovne rezultate.

Na sjednici Gospodarskog vijeća predstavljeni su gospodarski rezultati na području županije u proteklih nekoliko godina.

Broj pravnih osoba od 2003. godine (u petogodišnjem razdoblju) porastao je po stopi od gotovo 114 posto, zaposlenih za 115 posto, dok je prihod rastao po stopi od 152,2 posto, istaknuo je predsjednik HGK- Županijske komore Varaždin Čedomil Cesarec.

Dodao je kako je Varaždinska županija jedna od rijetkih u Hrvatskoj u kojoj je izvoz veći od uvoza, a u petogodišnjem razdoblju izvoz je rastao po stopi od 264 posto, dok je rast uvoza bio znatno manji i iznosi 166,7 posto.

Gospodarski uspjeh u Varaždinskoj županiji valja pripisati sinergijskom učinku Gospodarske komore, lokalnoj administraciji te dobroj suradnji s komunalnim i građevinskim tvrtkama, istaknuo je na svečanosti gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.



Hina