Info servis

ESB i OI započinju suradnju

Erste&Steiermaerkische Bank ("ESB") i neprofitna organizacija za mikrofinanciranje Opportunity International objavile su danas u Podgorici prvi korak potencijalne buduće suradnje, a kao dio te suradnje ESB će steći 100 posto udjela u Opportunity Bank Crna Gora (OBM), podružnici OI-a za mikrofinanciranje u toj zemlji, navodi se u priopćenju ESB-a.

Sporazum također predviđa podršku u smislu izvora financiranja za OBM, što će dodatno ojačati poziciju banke na tržištu i omogućiti joj kvalitetnu platformu za daljnji budući rast kreditiranja i poslovni razvoj.

Opportunity Bank je vodeća banka na crnogorskom tržištu u segmentu kreditiranja malih poduzeća, s dominantnim tržišnim udjelom od oko 50 posto. Ukupna aktiva Banke na kraju rujna ove godine iznosila je više od 182 milijuna eura.

Predsjednik Uprave ESB-a Petar Radaković izrazio je uvjerenje kako će uspostavom partnerske suradnje s Opportunity bankom AD Podgorica ESB ostvariti isto tako dobre poslovne rezultate i na crnogorskom tržištu.

Kazao je kako je zajednički cilj da Opportunity banka temeljem partnerstva s ESB postane najuspješnija banka u Crnoj Gori.

ESB stjecanjem 100 posto dionica Opportunity banke AD Podgorica poduzima korak naprijed u daljnjem širenju svog poslovanja, kazao je zamjenik predsjednika Uprave ESB-a Tomislav Vuić.

Dodao je kako će ova akvizicija omogućiti dodatnu razmjenu stručnosti, znanja i iskustava s jednom od vodećih svjetskih institucija u segmentu mikrofinanciranja te tako stvoriti kvalitetnu platformu za daljnje jačanje tog segmenta poslovanja unutar Erste grupe.

S druge strane, kroz iskustvo, znanje, financijsku snagu i sigurnost koju ESB može pružiti, Opportunity banka će imati priliku dalje ojačati svoju poziciju na crnogorskom tržištu te stvoriti kvalitetne temelje za daljnje širenje svog poslovanja.

Opportunity International je neprofitna organizacija za mikrofinanciranje sa sjedištem u SAD-u, ima podružnice u 28 zemalja na četiri kontinenta sa više od milijun klijenata.



Hina