Info servis

Adris grupa ostvarila 579,37 milijuna kuna neto dobiti

Adris grupa u prvih je devet mjeseci ostvarila neto dobit od 579,37 milijuna kuna, što je 17,1 posto manja dobit nego u istom lanjskom razdoblju, podaci su iz nerevidiranog, konsolidiranog izvješća Adrisa objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Smanjenje dobiti značajnim je dijelom rezultat smanjenja prihoda nevezanih uz osnovnu djelatnost, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Dobit Adris grupe prije poreza iznosila je 728 milijuna kuna i smanjena je 12 posto.

Ukupni prihod Grupe iznosio je 2,59 milijardi kuna i manji je 2,08 posto, dok su poslovni prihodi na prošlogodišnjoj razini i iznose 2,47 milijardi kuna.

Cigaretni dio poslovanja ostvario je 4,4 posto nižu količinsku prodaju u Hrvatskoj, uz istodobni rast prodaje na regionalnom tržištu, navodi se u priopćenju tvrtke.

TDR je izvezao svoje proizvode na dva nova tržišta - talijansko i iransko.

Turistički dio poslovanja bilježi 5,4 posto više noćenja gostiju nego u prvih devet mjeseci 2007. godine, a dobra popunjenost u posezoni najavljuje zadržavanje sličnih trendova do kraja poslovne godine.

Maistra je dovršila prvi hotel s pet zvjezdica u Rovinju, Monte Mulini. Također, u cijelosti su zaokruženi postojeći proizvodi u Vrsaru (TN Belvedere, TN Petalon, TN Blesička) kako bi se, sukladno strategiji pozicioniranja ponude u viši cjenovni segment uz zadržavanje kapaciteta na istoj razini, stvorila ponuda znatno više kvalitete.

Tvrtka Abilia d.o.o., poduzeće za upravljanje i razvoj poslovanja s nekretninama, uspješno završava projekt za tržište - stambeno naselje Sv. Vid u Rovinju.

Dovršene su i pripreme za spajanje tvrtki za uzgoj i preradu ribe u vlasništvu Adris grupe, povećanje kapaciteta te tehnološko unapređenje i izgradnju prepoznatljivog brenda, navodi se u priopćenju.



Hina