Info servis

Dobit Tehnike manja od plana zbog slabije prodaje i većih troškova

Neto dobit građevinskog poduzeća Tehnika za prvih devet mjeseci ove godine od 26,9 milijuna kuna veća je od prošlogodišnje za 13,8 posto, ali i manja od planirane za 20,8 posto, kaže se u financijskom izvještaju Tehnike objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Dobit je manja od planirane zbog manje prodaje stanova i povećanih cijena građevinskog materijala u ugovorima s fiksnom cijenom, kaže se u izvještaju.

Ukupni prihodi Tehnike u prvih devet mjeseci ove godine povećani su u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 37,4 posto, na 1,19 milijardi kuna.

Prema komentaru Uprave, ostvareni prihodi uglavnom se odnose na poslovne prihode osnovne djelatnosti (98,73 posto).

Dodaje se da prihodi za prvih devet mjeseci čine 100,18 posto planiranih prihoda za to razdoblje te da dominiraju oni od prodaje proizvoda i usluga u zemlji (98,74 posto). Ti prihodi iznosili su 1,15 milijardi kuna.

Ukupni rashodi povećani su za nešto više od 38 posto, na 1,16 milijardi kuna. U strukturi poslovnih rashoda najznačajniji su materijalni troškovi i troškovi prodane robe u čemu najznačajniju ulogu imaju troškovi obrtničkih usluga i utrošenog materijala i sirovina, kaže se u komentaru izvještaja.



Hina