Info servis

Atlantic Grupa ostvarila 73,3 milijuna kuna neto dobiti

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 1,5 milijardi kuna ukupnih prihoda, što u porast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavili su iz tvrtke.

Dobit iz poslovanja povećana je 61 posto na 110,2 milijuna kuna, dok je neto dobit iznosila 73,3 milijuna kuna.

Organski rast dobiti iz poslovanja iznosi 44 posto i rezultat je daljnjeg rasta prodaje, optimiranja proizvodnog portfelja te korištenja sinergija među pojedinim divizijama kompanije, navodi se u priopćenju.

Divizija Distribucija Atlantic Grupe u prvih devet mjeseci bilježi rast na svim tržištima jugoistočne Europe, a ukupan rast prodaje divizije u prvih devet mjeseci iznosi 9 posto.

Divizija Zdravlje i njega je ostvarila rast od 17 posto, dok je divizija Sportska i aktivna prehrana rasla stopom od 2 posto.

Organski rast prodaje nove divizije Pharma u prvih devet mjeseci iznosi 12 posto.

U konsolidiranim rezultatima Atlantic Grupe za devetomjesečno razdoblje ljekarničke jedinice sudjeluju s ostvarenim ukupnim prihodom od 160,8 milijuna kuna.

U ukupnoj prodaji Atlantic Grupe u prvih devet mjeseci ove godine hrvatsko tržište sudjeluje sa 62 posto, a međunarodna tržišta s 38 posto.

Njemačka s kontinuiranim rastom ostaje najveće inozemno tržište, dok najveći rast prodaje od 21 posto nastavlja ostvarivati tržište Srbije.

Vlastite robne marke sudjeluju u prodaji sa 48 posto, distribucija proizvoda robnih marki internacionalnih principala s 34 posto, Atlantic Farmacia s 11 posto, dok proizvodi koje Atlantic Grupa proizvodi kao privatne robne marke za velike poslovne sustave u zemlji i inozemstvu čine 7 posto prodaje.



Hina