Info servis

dm ostvario rekordan rast prometa od 20,2 posto

Maloprodajni lanac dm-drogerie markt Hrvatska u poslovno je godini 2007/2008., koja za tu tvrtku završava u rujnu, ostvario promet veći od 1,5 milijardi kuna, sa rekordnim rastom od 20,21 posto, istaknuo je direktor dm-a Mirko Mrakužić na današnjem predstavljanju poslovnih rezultata.

Neto dobit tvrtke je 10 posto veća u odnosu na godinu ranije, odnosno iznosi 110 milijuna kuna.

Tijekom protekle poslovne godine u dm je ostvareno više od 18 milijuna kupovina, a bilježi se i porast prodaje proizvoda vlastitih marki.

Proteklu poslovnu godinu dm-a, među ostalim, obilježile su i više od 60 milijuna kuna vrijedne investicije, od kojih je značajan dio investiran u dovršetak gradnje distribucijskog centra i garaže u Zagrebu.

Istodobno, otvoreno je ukupno 11 novih prodajnih mjesta i obnovljeno osam postojećih te je zaposleno 190 novih zaposlenika. Tako je kraj poslovne godine dm dočekao s ukupno 105 prodajna mjesta te ukupno 867 zaposlenih.

Prosječna plaća zaposlenika dm-a pak u protekloj je poslovnoj godini povećana za deset posto te je iznosila 7.183 kuna.

Tvrtka je tijekom protekle godine zdravstvu, kulturi, sportu, obrazovnim ustanovama i udrugama donirala više od 1,2 milijuna kuna.

Među planovima za narednu godinu direktor dm-a Hrvatska je istaknuo otvaranje dvadestak novih filijala u gradovima gdje su već prisutni, ali i onima gdje ih još nema, zatim otvaranje stotinjak novih radnih mjesta te unapređivanje poslovanja i jače aktivnosti u području zdrave prehrane.



Hina