Info servis

Podravka: Studenac nije na prodaju

Podravka ne razgovara i ne sklapa nikakve ugovore o prodaji svoje tvornice Studenac u Lipiku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare, čime su demantirane glasine i pisanja u tisku kako će Podravka tvornicu mineralne vode Studenac prodati Coca Coli.

Ponuda Coca Cole bila je aktualna prije godinu i pol, a sada o tome nema niti govora, rekao je voditelj korporativnih komunikacija koprivničke prehrambene industrije Drenislav Žekić.

Prema riječima izvršnog direktora Strateške poslovne jedinice Pića Valenta Vrhovskog, udio Studenca na tržištu u je zadnje dvije godine u porastu i trenutno iznosi 20,8 posto, odmah iza vodeće Jamnice.

Samo u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje, rekao je Vrhovski, prodaja Studenca povećana je za 42 posto, a u lipnju u usporedbi s šestim prošlogodišnjim mjesecom za 52 posto.

Rast prodaje u Podravci očekuju i dalje, a jedini im problem predstavljaju premali proizvodni kapaciteti, iako je u njihovo povećanje unazad godinu i pol uloženo 80 milijuna kuna.

"U 2010. godini neće biti ni jedne ozbiljnije tvrtke u svijetu koja se neće baviti vodom; gazirana pića i pivo se sve manje traže, i mi želimo u tome sudjelovati. Zbog toga je naše poslovodstvo Studenu proglasilo strateškim biznisom", kazao je Vrhovski.

Hina