Info servis

Hrvatski obrtnici na 41. MOS-u u Celju

Na danas otvorenom 41. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju, koji se održava do 17. rujna uz sudjelovanje 1.705 izlagača iz 33 države, svoje proizvode predstavlja i sedam hrvatskih obrtnika.

To je 13. nastup hrvatskih obrtnika u Celju, koji na sajmu nastupaju u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK), koja s 50 posto sufinancira troškove nastupa sedam svojih članova na MOS-u i to na zajedničkom izložbenom prostoru veličine 50 četvornih metara.

Po otvaranja MOS-a predsjednik HOK-a Mato Topić istaknuo je da su nastupi na sajmovima prilika hrvatskim obrtnicima da prezentiraju svoje proizvode i usluge potencijalnim inozemnim partnerima.

Ujedno, oni su prilika za sklapanje novih poslovnih kontakata i konkretnih poslova, ali obrtnici nastupom na sajmovima imaju priliku provjeriti svoju konkurentnost, naglasio je Topić.

Ove godine hrvatski obrtnici na sajmu u Celju predstavljaju umjetničke i industrijske odljevke, opremu za ugostiteljstvo, aparate za espresso kavu, zlatni i srebrni nakit, opremu za skladištenje, unutarnju i vanjsku štukaturu, rezne alate za papirnu, prehrambenu, drvnu industriju te odjeću.

Na ovogodišnjem celjskom MOS-u predstavljaju se i četiri nova izlagača iz Hrvatske koji žele pronaći partnere za slovensko i europsko tržište.

Tijekom trajanja MOS-a, 15. rujna, održat će se poslovni razgovori na kojima sudjeluje i 15-ak obrtnika, članova HOK-a. Za poslovne razgovore prijavljeni su poduzetnici iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije i Kosova.



Hina