Info servis

TDR gradi tvornicu u Iranu

Rovinjski proizvođač cigareta TDR širi poslovanje na iransko tržište na kojem će, među ostalim, u roku od dvije godine izgraditi tvornicu cigareta, objavljeno je danas iz Adris grupe u čijem je sastavu TDR.

U priopćenju se navodi da je s iranskim duhanskim proizvođačem Iranian Tobacco Company te najvećim lokalnim distrbuterom, tvrtkom Dokhan Parsian Co. dogovoreno da će TDR, uz dozvolu za uvoz cigareta, u Iran prenijeti svoju tehnologiju, znanje i iskustvo proizvodnje i obrade duhana.

Nadalje, u svrhu unapređenja i proširenja poslovne suradnje TDR će u roku od dvije godine u Iranu izgraditi i novu tvornicu cigareta.

Prve količine TDR-ovih cigareta marke Ronhill već su izvezene na iransko tržište, na koje TDR izvozi i cigarete marke Avangard.

Iz TDR-a pritom ističu da 2008. godinu u toj tvrtki obilježava snažna regionalna ekspanzija i širenje poslovanja.

"Nakon ulaska na talijansko i njemačko tržište te otvaranja ureda u Dubaiu, koji je baza za širenje poslovanja TDR-a na Bliskom istoku, iskorak na iransko tržište dodatno jača tržišnu poziciju TDR-a. Širenje poslovanja TDR-a u ovoj godini nastavak je dobrih rezultata iz prošle godine, tijekom koje je vodeći hrvatski proizvođač cigareta ojačao svoju prisutnost na tržištima u Češkoj, Španjolskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima", navodi se u priopćenju iz te tvrtke.



Hina