Info servis

Konzum od danas snizio cijene 22 artikla

Trgovački lanac Konzum smanjio je od danas cijene 22 artikla, među kojima su kava, mlijeko, šećer, brašno, ulje, tjestenina itd., a sniženje iznosi između prosječno 12 i 15 posto, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Cijene nekih osnovnih namirnica snižene su u 600 Konzumovih prodavaonica, a među 22 artikla su primjerice Čokolino, Kraš express, Zvijezda ulje, Domaćica keksi, šećer Viro, toaletni papir, Pampers pelene, itd., a svi će sniženi proizvodi biti posebno označeni.

Predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez kaže da se ne radi o privremenom sniženju niti sezonskoj raspodjeli, da količine nisu ograničene i cijene vrijede do daljnjega.

Svaki tjedan povećati će se broj artikala sa sniženom cijenom, kazao je Knez te dodao kako planiraju do kraja godine doći do 220 artikala.

Knez je kazao i kako će ova akcija snižavanja cijena Konzum koštati 50 milijuna kuna, te kako neće biti nadokande na drugim artiklima zbog ove akcije.

U smanjenju cijena, kazala je starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslovne grupe Ljerka Puljić, sudjeluju i Konzumovi partneri dobavljači.

Sniženje cijena posljednica je zajedničkog odricanja od marži kako Konzuma tako i proizvođača kao što su Franck, Podravka, Vindija, Dukat, Kraš, šećerana Viro itd., kazala je Puljić

Konzum će se, ističe, odreći većeg dijela, a dobavljači manjeg dijela marže.

Na pitanje novinara da li je na akciju utjecao poziv premijera Sanadera trgovcima da preispitaju svoje marže, Puljić je odgovorila kako nije tajna da je premijer pozvao trgovce da preispitaju svoje marže te pozvao gospodarstvo da utječe koliko može na smanjenje razine cijena.

Naglasila je kako je Konzum hrvatski lanac, ima sjedište u Hrvatskoj, premijer Sanader je premijer hrvatske Vlade i prema tome "mi svog premijera naravno slušamo, pažljivo uzimamo u obzir i u određenoj mjeri u kojoj možemo i akceptiramo".

No, ova incijativa Konzuma nije imala nikakve direktne veze, niti komunikacije s Vladom, naglasila je Puljić.

Hina