Info servis

Pad neto dobiti SAP-a u drugom tromjesečju za 9,1 posto

Najveća europska grupa za izradu softvera, njemački SAP objavila je u utorak da je njezina neto dobit u drugom tromjesečju smanjena za 9,1 posto, ali je dodala da na razini cijele godine očekuje rezultate u gornjem dijelu ciljanog raspona.

Neto dobit kliznula je u drugom tromjesečju na 408 milijuna eura (642 milijuna dolara), u odnosu na 449 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine, i to usprkos dobrim poslovnim rezultatima na ključnim tržištima u nastajanju u bliskoistočnoj, afričkoj i azijsko-pacifičkoj regiji, navodi njemačka kompanija.

Ukupni prihodi od prodaje u drugom tromjesečju porasli su za 18 posto na 2,86 milijardi eura, u odnosu na 2,42 milijarde eura u odgovarajućem razdoblju prošle godine. Dobit prije kamata i poreza (EBIT) povećana je za dva posto, na 593 milijuna eura.

U SAP-u sada očekuju da će prihodi od prodaje i operativna margina u ovoj godini dosegnuti gornji dio ciljane vrijednosti.

Grupa je također istaknula da su ključni prihodi od prodaje licenci za softver, ključni pokazatelj razvoja njezinog poslovanja, porasli u drugom tromjesečju za 25 posto na 898 milijuna eura.

"Dobre poslovne rezultate možemo pripisati dobroj općoj izvedbi i nastavljenim solidnim rezultatima u sva tri ključna sektora našeg poslovanja", zaključio je izvršni direktor njemačke grupe Henning Kagermann prilikom objave poslovnih rezultata.

Nakon njihove objave vrijednost SAP-ove dionice porasla je u prijepodnevnoj trgovini na frankfurtskoj burzi za gotovo sedam posto, na 36,25 eura.



Hina